Maymicin


Natamycin (pimaricin), Streptomyces natalensis'in doğal olarak ürettiği bir antibiyotiktir. 

Natamycin, birçok gıda ürününde küf mayaların meydana getirebileceği bozulmalara engel olmak amacıyla kullanılmaktadır. 

Potasyum sorbat , sodyum benzoat gibi kimyasal koruyuculardan farklı olarak antibakteriyel aktivitesi bulunmayıp, yalnızca küf ve mayalar üzerine etkindir, bu nedenle fermente süt ve et ürünlerinde kolayca uygulanabilmektedir.

Maymicin, 1/1 oranında laktoz ve natamisin karışımı içermektedir. Ürün pH' sına, tat ve rengine olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ
Bültenlerimizi alabilmek için kayıt olabilirsiniz.
İnternet sitemizde deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla çerezler kullanılmakta olup, izin vermeniz halinde zorunlu çerezler haricindeki çerezlerle toplanan veriler işlenmekte ve tüm çerezler yurt dışında yerleşik altyapı tedarikçilerimize aktarılmaktadır.