Fosfat Grubu / Eritme Peynir Tuzları


Kasomel eritme peynir tuzları, proses peynirlerde, hammaddelerin emulsifikasyonunu sağlamak, yapıyı düzenlemek ve pH değerlerini ayarlamak amacıyla geliştirilmiş fosfat ve sitrat tuzlarından oluşmaktadır.

 

ÜRÜN KODU

E KODU

ÖZELLİKLER

 K 1112

E 339

Bazik pH tamponlama tuzu. Genellikle diğer Kasomel tuzlarıyla birlikte kullanılır.

K 1110

E339,E452

Sürülebilir tipte eritme peynir üretimi için uygundur. Genellikle cam, plastik kap dolum ve tüpte ambalajlanan peynir çeşitlerinde kullanılır.

K 2280

E 452,E 331, E 450, E 339

Kremleşme özelliğinden dolayı, sürülebilir krem peynirler için uygundur.

 

 

K 2366

 

 

E 452, E 450

Kremleşme ve iyonlaşma özelliğinin yüksek olmasından dolayı, yağ oranı yüksek, taze ve yarı-olgun peynirlerin hammadde olarak kullanıldığı, sürülebilir ve dilimlenebilir peynir üretimi için uygundur. Genellikle K 2394 ile birlikte kullanılır.

 

 

K 2394

 

 

E 452,E 450

Kremleşme ve iyonlaşma özelliğinin yüksek olmasından dolayı, yağ oranı yüksek, taze ve yarı-olgun peynirlerin hammadde olarak kullanıldığı, sürülebilir ve dilimlenebilir peynir üretimi için uygundur. Genellikle K 2366 ile birlikte kullanılır.

 

K 2167

 

 

E 331,E 339, E 452

Isıl işlemle peynire yayılma ve erime özelliği verir. Pizzalar, tozlar ve benzeri ürünlerde kullanılan peynirler için uygundur. Son ürün tekstürü ve ısıl işlem sonrası erime özelliği arasında mükemmel bir denge oluşturmaktadır.

 

 

K 2185

 

 

E 331,E 339,E 452

Isıl işlemle peynire yayılma ve erime özelliği verir. Pizzalar, tozlar ve benzeri ürünlerde kullanılan peynirler için uygundur. Son ürün tekstürü ve ısıl işlem sonrası erime özelliği arasında mükemmel bir denge oluşturmaktadır.

K 3112

E 339, E 452, E 331

Yüksek ve orta özellikte eriyebilen blok ve dilimlenebilir peynir üretiminde kullanılması uygundur.

K 3172

E 452,E 339

Blok ve dilimlenebilir peynir üretiminde kullanılır. Sandviç, hamburger ve benzeri ürünlerde kullanılan peynirler için uygundur.

K 3392

E 452,E 450

Sert tip blok peynir üretiminde kullanılmakta olup, Çedar ve benzeri peynirlerin hammadde olduğu proseslerde uygundur.

K 3138

E 452

Oldukça sert ve ısıya dayanıklı blok peynir üretiminde uygundur.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ
Bültenlerimizi alabilmek için kayıt olabilirsiniz.